Σάββατο 5 Ιουνίου 2010
Μousse σοκολάτας
Μόνο δύο λέξεις μπορούν να το περιγράψουν: σοκολατένιο και δροσιστικό!
Υλικά για 4 μπολάκια:
3 κρόκοι
4 ασπράδια
1/2 φλ. ζάχαρη άχνη
1/2 φλ. κακάο
1 βανίλια
2 κ.σ κονιάκ ή κάποιο λικέρ
Χτυπάμε τα ασπράδια, εώς ότου γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα.
Στη συνέχεια χτυπάμε ξεχωριστά τους κρόκους
με τη ζάχαρη άχνη, εώς ότου ασπρίσουν.
Προσθέτουμε το κακάο, το κονιάκ και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
Τέλος, προσθέτουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε κάνοντας κυκλικές κινήσεις για να μην μας ''πέσει'' το μίγμα.
Σερβίρουμε σε μπολάκια και γαρνίρουμε με φρούτα ή σαντιγύ.
Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για περίπου 2 ώρες.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου