Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010
Πατάτες ογκρατέν
Υλικά για ένα ταψί :
1 κιλό πατάτες
250 γρ. τυρί Gouda τριμμένο
250 γρ. τυρί Emmental τριμμένο
250 γρ. μπέικον
1 κύβος βοδινού
2 κ.σούπας βούτυρο
Καθαρίζουμε, κόβουμε και αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες.
Τις ανακατεύουμε με τα 200 γρ. των τυριών και το μπέικον.
Καλύπτουμε με το υπόλοιπο τυρί, και τοποθετούμε το βούτυρο στις τέσσερις πλευρές του ταψιού. Τέλος, διαλύουμε τον κύβο σε ένα φλυτζάνι του τσαγιού καυτό νερό, με το οποίο περιχύνουμε το ταψί.
Ψήνουμε για μία ώρα και ένα τέταρτο σε προθερμασμένο φούρνο
στους 200οC.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου