Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Kέικ μαρμπρέ





















Με φέρνει κοντά στα παιδικά μου χρόνια...

Υλικά:
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
5 φλ. τσαγιού αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ κακάο
250 γρ. βούτυρο
6 αυγά
1/2 φλ. τσαγιού γάλα
5 κ.σ κονιάκ
χυμός ενός πορτοκαλιού
ξύσμα ενός πορτοκαλιού



















Χτυπάμε τα ασπράδια, εώς ότου γίνουν μία σφιχτή μαρέγκα.





















Σε ένα άλλο σκεύος χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη
και προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους.
Αφήνουμε το μίγμα να χτυπηθεί, εώς ότου αφρατέψει.





















Προσθέτουμε το κονιάκ, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Αφού ανακατευτούν καλά προσθέτουμε στο μίγμα τη μαρέγκα που
προετοιμάσαμε και στη συνέχεια λίγο-λίγο το αλεύρι
κοσκινισμένο
και ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ.



















Κρατάμε 5 κουταλιές της σούπας από το μίγμα, τισ οποίες ανακατεύουμε
στη συνέχεια με το κακάο και το γάλα. Έτσι έχουμε φτιάξει 2 μίγματα, ένα
λευκό και ένα σοκολατένιο. Απλώνουμε στο ταψάκι μας τη μισή ποσότητα από
το λευκό μίγμα που παρασκευάσαμε.



















Προσθέτουμε το σοκολατένιο και τελειώνουμε με το λευκό. Κουνάμε καλά
για να απλωθεί ομοιόμορφα το μίγμα. Δεν ξεχνάμε ότι η φόρμα πρέπει να
είναι βουτυρωμένη και αλευρωμένη.



















Ψήνουμε για μία ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC. Όταν
το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά και κατόπιν
το αναποδογυρίζουμε.



















ΤIPS:
* Mόλις βουτυρώσουμε τη φόρμα, είναι προτιμότερο να την τοποθετήσουμε
στην κατάψυξη για 5 λεπτά και μετά να την αλευρώσουμε και να την τινάξουμε.
Έτσι θα μείνει μόνο όσο αλεύρι είναι απαραίτητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου