Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Γαριδομακαρονάδα





















Για να γλείφετε και τα δαχτυλά σας!

Υλικά:
1/2 κιλό γαρίδες
400 γρ. ντομάτα
1 μεγάλο κρεμμύδι
1/2 φλ. τσαγιού λάδι
1/2 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
3 φύλλα βασιλικού
1 κ.γ ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη



















Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τις γαρίδες, εώς ότου ροδίσουν.
Τις αφαιρούμε απο την κατσαρόλα.





















Στο ίδιο λάδι σωτάρουμε το κρεμμύδι
και το σβήνουμε με το κρασί.




















Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τη ζάχαρη και τα μυρωδικά.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα νερό και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει σε χαμηλή φωτιά
για περίπου μισή ώρα.



















Μετά από μισή ώρα, τοποθετούμε στην κατσαρόλα τις γαρίδες
και προσθέτουμε προαιρετικά ένα κουταλάκι του γλυκού πελτέ
για να δέσει η σάλτσα.



















Σερβίρουμε με ρύζι ή μακαρόνια και αν θέλουμε προσθέτουμε τριμμένη φέτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου