Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Μοσχαράκι λεμονάτο

















Συνταγή της γιαγιάς μου, ελαφρώς παραλλαγμένη!

Υλικά:

1 κιλό μοσχάρι
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
3 καρότα
1/2 φλ. τσαγιού λάδι
1 λεμόνι
1 κ.σ κορν φλαουρ
400 γρ. μανιτάρια
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη κ.β

















Σωτάρουμε το μοσχαράκι με τα χοντροκομμένα κρεμμύδια και
τις σκελίδες των σκόρδων, εώς ότου ροδίσουν.
Προσθέτουμε τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε.

















Καλύπτουμε το κρέας μέχρι τη μέση και ρίχνουμε
τα καρότα.Αφήνουμε να βράσουν για μία ώρα περίπου.

















Μόλις βράσει το κρέας, το αφαιρούμε και σουρώνουμε το ζουμί.
Ό,τι μείνει στο σουρωτήρι, το αλέθουμε μέχρι να γίνει χυλός.
Τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα μανιτάρια και τα αφήνουμε
να βράσουν για 5 λεπτά. Σε ένα μπόλ βάζουμε το κόρν φλάουρ
μαζί με το χυμό από ένα λεμόνι και 5 κ.σ ζουμί. Ανακατεύουμε καλά.

















Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά
σε χαμηλή φωτιά για να μην κολλήσει. Όταν πήξει η σάλτσα,
το φαγητό είναι έτοιμο.


TIPS:
* Σερβίρεται με πατάτες ή ρύζι, στο οποίο μπορούμε να
προσθέσουμε κάρυ για χρώμα και άρωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου